İşimizi kolaylaştıran android uygulamaları
|
Merhabalar,
Bu yazında sizlerle çalışırken kullandığım bazı android uygulamalarından bahsedeceğim. Bahsedeceğim uygulamaları ben kendim kullanıyorum ve memnun kaldıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Program listesini aşağıya listeliyorum;
- inSSIDer,
- Wifi Analyzer,
- Fing,
- Terminal Emulator,
- TMEyePro,
- RD Client,
- 2X Client
[twocol_one]
inSSIDer
inSSIDer bir wifi analiz programıdır. bu yazılım ile etrafta ne kadar Wireless Sinyali varsa tespit edebilir, Mac adreslerini görebilir, hangi kanaldan yayın yapıldığını öğrenebilir hangi kanalın en uygun kanal olduğunun tespitini yapabilirsiniz. Ben genelde sidesurway yaparken kullanıyorum ve çok kullanışlı buluyorum. inSSIDer yazılımını yazının alt bölümündeki download bölümünden indirebilirsiniz.
[/twocol_one] [twocol_one_last]
Wifi Analyzer
Wifi Analyzer yazılımıda inSSIDer yazılımı gibi ve ismindende anlaşılacağı gibi bir wireless sinyal analiz yazılımıdır. inSSIDer yazılımından cok farklı değil fakat görünümü benim biraz daha hoşuma gidiyor. inSSIDer yazılımının yaptığı tüm işleri yapabiliyor. Wifi Analyzer yazılımını yazının alt bölümündeki download bölümünden indirebilirsiniz.
[/twocol_one_last] [twocol_one]
FING
Fing android uygulaması bağlı olduğunuz wireless networkunu tarıyor ve networkte bulunan cihazların listesini çıkarmanızı sağlıyor. Bence bu işte çok ta başarılı, çıkardığı listede ayrıntılı bir şekilde IP Adres, Mac Adres, Makina ismi, NetBIOS ismi, Domain, NetBIOS Rolu ve Vendor bilgisini görmenize olanak sağlıyor. Ayrıca Cihazın üzerinde bulunan servisleri tarayabiliyoruz, cihazı pingleyebiliyoruz Trace Route kontrolu yapabiliyoruz. Eğer Cihaz destekliyorsa Wake on Lan magic paket göndermemize olanak sağlıyor. FING yazılımını yazının alt bölümündeki download bölümünden indirebilirsiniz.
[/twocol_one] [twocol_one_last]
Terminal Emulator
Terminal emulator uygulaması Windows’ da CMD diye bildiğimiz ve Linux’ te de Consol olarak bildiğimiz komut satırıdır. Bu uygulama ile komut satırı işlemleri kolayca yapabiliriz. Mesela bir ip adresine PING atarak kontrol edebiliriz ve ya Tracerout gibi komutlar kullanabiliriz. Programda muhtamelen Linux komutları kullanılıyor. Terminal Emulator yazılımını yazının alt bölümündeki download bölümünden indirebilirsiniz.
[/twocol_one_last] [box type=”download” style=”rounded” border=”full”]Programları indir
[/box]
Not: Yukarıdaki listedeki uygulamaları detaylı bir şekilde müsait olduğum bir zamanda anlatacağım ve goruntulerini paylaşacağım.